lapkričio 20, 2011

Naminiai koldūnai

Reikia:

1 kiaušinio (~60 gr.)
300 ml. šilto vandens
675 gr. miltų
7 gr. druskos
7 gr. alyvuogių aliejaus

460 gr. jautienos faršo
1 kiaušinis
1 didelė česnako galva (35 gr. jau nuluptų :) )
druska, pipirai

Kiaušinį išplakame kartu su druska, pilame šiltą vandenį, dedame pusę normos miltų, gerai išmaišome, pilame beveik visus likusius. Patarčiau visų nesupilti, nes dėl miltų lipnumo neatitikimo galit gauti per kietą tešlą. Pasilikite kokius 70 gr., jei matysite kad limpa dapilsit. Kai tešlą gerai "iškočiosit" apšlakstykite aliejumi ir dar paminkykit.  Tešla paruošta.
Įdarui rinkausi jautienos faršą, įmušiau kiaušinį, dėjau prieskonius, įspaudžiau česnaką. Viską gerai išmaišyti.

Turiu koldūninę, su kuria gaunasi žiauriai fainučiai vieno kasnio koldūniukai, tad su ja ir darbavaus.
Tokio dydžio koldūnus verdu apie 10 min. nuo užvirimo pradžios.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą