lapkričio 21, 2011

Čičinsko kepsniai

1 kiaušinis (~60 gr.)
8 gr. druskos
300 gr. kefyro
8 gr. sodos
180 gr. varškės
495 gr. miltų

10 vnt. dešrelių

1. Kiaušinį išplakame su druska.
2. Kefyrą išmaišome su soda, kol pradės kilti burbuliukai.
3. Kiaušinio ir kefyro masę sujungiame.
4. Įmaišome varškę, kad visa masė būtų tolygi.
5. Pilame pusę nurodyto kiekio miltų, išplakame mikseriu, kad neliktų gumuliukų.
6. Po truputį jungiame likusius miltus, maišome šaukštu, kai nebesimaišo minkome rankomis, kol gausime minkštą nelimpančią masę, kurią bus galima kočioti.
7. Imame trečdalį tešlos, iškočiojame kad liktų nei per storas, nei per plonas blynas.
8. Pjaustome neplačias juosteles išilgai, maždaug per du pirštus.
9. Juosteles vyniojame aplink dešreles (Jas patogiausia perpjauti per pus)
Apvyniojame taip, kad dešrelė neliktų išlindusi.

Vaizdinė medžiaga - jau greitai.....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą